dashboard-ipad

DASHBOARD

Bekijk je resultaten, die van je team, company of contractor. Op ieder gewenst moment een actueel overzicht van de stand van zaken. De beschikbaarheid van de gegevens zijn gekoppeld aan het account.

Meer

GEVAARLIJKE STOFFEN

Op het werk kom je gevaarlijke stoffen tegen. Je moet daarom altijd de etiketten lezen voordat je met zo’n stof gaat werken. Maar doen we dat ook. We testen het uit met ons testteam.

Meer
gevaarlijkestoffen
werkvergunningen

WERKVERGUNNINGEN

In de industrie werk je altijd met een werkvergunnung. Zo weet iedereen precies waar hij aan toe is en gebeuren er geen ongelukken, mits iedereen zich aan de werkvergunning houdt. We gaan het testen.

Meer

GEVAAR HERKENNEN

Als je je niet aan de regels houdt, kun je jezelf en anderen in gevaar brengen. Op het sportveld vinden we het heel  normaal om elkaar daarop aan te spreken en melden we het direct bij de scheidsrechter. Maar corrigeren we elkaar ook op het werk?

Meer
gevaarherkennen
werkenophoogte

WERKEN OP HOOGTE

Wat gebeurt er eigenlijk met je lijf als je op hoogte werkt. Ons testteam gaat het uitzoeken op de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Meer

INTERN TRANSPORT

Een vorkheftruckchauffeur heeft vaak slecht zicht, daarom moet je altijd opletten als er een in de buurt is. We gaan het uittesten hoe veel of weinig een chauffeur eigenlijk ziet.

Meer
interntransport
borden

BORDEN

We hebben niet altijd zin om ons aan de regels te houden. Maar in sommige gevallen kun je het maar beter wel doen. Net zoals in het verkeer zijn de borden op de werkvloer er om ongelukken te voorkomen. Maar houden we ons eraan?Waarom houden mensen zich niet altijd aan de regels en nemen ze onnodige risico’s. Dat zoeken we uit.

Meer

GEREEDSCHAPPEN EN MACHINES

Als je met machines of gereedschap aan de slag gaat, moet je altijd letten op de veiligheid. Gereedschap moet je nooit gebruiken voor iets waarvoor het niet is bedoeld. Maar houden we ons daaraan? Of pakken we maar even iets als we het nodig hebben. Dat gaan we testen.

Meer
gereedschappen
persoonlijkebescherming

PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN

Een bloempot is net zo hard als een menselijk hoofd. Daarom zijn er veiligheidshelmen. Ons team test hilarisch uit hoe sterk zo’n helm eigenlijk is.

Meer

BESLOTEN RUIMTEN

Ons testteam gaat uitzoeken hoe gevaarlijk een besloten ruimte kan worden. We introduceren obstakels in de test die laten zien hoe moeilijk het wordt om een beloten ruimte te verlaten als er geen hulp is.

Meer
afgeslotenruimten
brand

BRAND

Als er brand uitbreekt op je werk zijn er twee dingen belangrijk. Maak dat je wegkomt en waarschuw je collega’s. Maar doen mensen dat ook, we testen het uit.

Meer

TILLEN

Waar kun je leren tillen zonder blessures. We gaan naar het circus om te leren hoe we zonder gevaar kunnen tillen.

Meer
tillen
struikelen

STRUIKELEN

Struikelen kun je overal. Ook op het werk gebeurt het vaak en dat kan heel gevaarlijk zijn. Waarom struikelen mensen eigenlijk? Onze mannen gaan het uitzoeken. Onder leiding van onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam testen ze waarom mensen vallen.

Meer

GIDSEN

Als bestuurder heb je niet altijd even goed zicht, bijvoorbeeld bij bijzondere manoeuvres. Een beetje hulp is dan wel handig. Hoe maak je op de juiste manier gebruik van gidsen?

Meer
Screenshot handjes Gidsen
Screenshot handjes Verkeer

VERKEER

Autorijden, het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. Dan kunnen we er vast nog wel iets naast doen, sms’en bijvoorbeeld. Maar is dat wel zo veilig als we denken?

Meer

ELKAAR AANSPREKEN

Je ziet op het werk een collega iets doen dat niet veilig is. Wat doe je dan? We vinden het moeilijk om elkaar aan te spreken. Hoe doe je dat op een manier dat je collega zich niet gecontroleerd voelt?

Meer
Screenshot handjes Elkaar aanspreken
Screenshot handjes gehoorbescherming

GEHOORBESCHERMING

Je gehoor is een kostbaar bezit. Het is belangrijk om deze goed te beschermen. Hoeveel lawaai kunnen je oren hebben en is schade nog wel te herstellen?

Meer

TIJD EN AANDACHT

Haastige spoed is zelden goed, ook op het werk. ‘Effe’ snel iets doen pakt maar zelden goed uit. Laat je je opjagen? Of neem je de tijd om de klus goed voor te bereiden?

Meer
tijdaandacht
vallendevoorwerpen

VALLENDE VOORWERPEN

Het gevaar van vallende voorwerpen kan heel groot zijn. In de bouw, industrie en haven gebeuren hierdoor veel ongelukken. Ben jij je ervan bewust dat het gevaar van boven kan komen? En dat ook de kleinste voorwerpen levensgevaarlijk kunnen zijn?

Meer

VITALITEIT

Als je niet fit en vitaal bent, kun je je minder goed concentreren en maak je fouten. Vooral in een gevaarlijke sector kan een klein foutje al fataal zijn. Hoe blijf je zo scherp mogelijk? Grijp jij de kans om ook op het werk goed voor jezelf te zorgen?

Meer
vitaliteit
voorbeeldgedrag

VOORBEELDGEDRAG

Goed voorbeeld, doet goed volgen, dat is bewezen. Ga jij aan het werk in een onveilige omgeving? En durf je je leidinggevende hierop aan te spreken? Kom jij op voor je eigen veiligheid en die van je collega’s?

Meer

STOF

Thuis, maar ook op het werk hebben we te maken met stof. Bij allerlei werkzaamheden komt het vrij. Stof adem je je hele leven in… elke dag, elke week, jarenlang. En in die zin is het echt een sluipmoordenaar. Weet jij hoe gevaarlijk stof is en welke maatregelen je moet nemen om de risico’s van stof te vermijden?

Meer
modules-handsup-2016-stof
modules-handsup-2016-ogen

OGEN

Op je ogen ben je zuinig, je hebt er tenslotte maar twee. Daarom zouden we ook op het werk onze ogen veel beter moeten beschermen. Toch zetten we lang niet altijd een veiligheidsbril op. Denk je dat je geen bril nodig hebt? We doen de test!

Meer

MELDEN

Gevaar zit in een klein hoekje. Als je het ziet, waarschuw je elkaar, want je wilt voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Hoe zit dat op het werk? Door het melden van gevaarlijke situaties kun je voorkomen dat er ernstige ongelukken gebeuren. Maar doe je dat ook, maak jij anderen erop attent of niet?

Meer
modules-handsup-2016-melden
modules-handsup-2016-beknelling

BEKNELLING

Je staat er niet bij stil, maar alles wat beweegt, is een potentieel gevaar. Neem jij risico’s omdat je je er eigenlijk niet van bewust bent, hoeveel kracht en energie er in een machine zit? Of blijf jij wel alert als je werkzaamheden uitvoert?

Meer