Interview Jeffry Beaupain

Onze veiligheidskundige:
“Benadruk wat goed gaat.”

team-jeffry

Tagpoint heeft sinds januari 2016 de hogere veiligheidskundige Jeffry Beaupain aan boord. Jeffry neemt een brok aan ervaring, enthousiasme en creativiteit mee, vooral op het gebied van cultuurveranderingsprogramma’s. Hij stelt zich voor. 

Jeffry heeft eerst milieu- en bedrijfskunde gestudeerd. “Door mijn werk als organisatieadviseur kwam ik veel in aanraking met veiligheidsvraagstukken bij bedrijven en raakte daardoor gefascineerd. Daarom ben ik ook veiligheidskunde gaan studeren.” Hij heeft bij verschillende bedrijven in de reststoffen be- en verwerking en petrochemische industrie gewerkt, onder andere als organisatieadviseur en milieu- en veiligheidskundige.

“Bij mijn vorige werkgever Stork hoorde ik van Tagpoint en werd ik meteen enthousiast. De laagdrempelige en moderne manier van leren spreekt me aan. Veel bedrijven hebben moeite al het personeel te bereiken en actief over veiligheid te laten nadenken. Tagpoint is hier juist op ingericht. Mijn werk bij Tagpoint bestaat uit het leveren van inhoudelijke, veiligheidskundige kennis voor de ontwikkeling van nieuwe modules. Door mijn expertise en ervaring kan ik beoordelen of de content inhoudelijk klopt en me verplaatsen in de doelgroep. Verder help ik klanten bij het gebruik van Tagpoint als hulpmiddel om de veiligheidscultuur te versterken.”

 

Safety culture program
Jeffry kan zich enorm opwinden over onwetendheid bij medewerkers en management over veiligheid. “Men gaat vaak lichtvaardig om met veiligheidsrisico’s. Totdat het fout gaat, dan ben je als veiligheidskundige ineens een trouwe partner.” Wat Jeffry met zijn werk graag wil bereiken is een hoog en automatisch veiligheidsbewustzijn bij bedrijven. “Sommige bedrijven hebben een zogenaamd ‘Safety Culture Program’. Hierbij gaat het niet meer om opgelegde regels, maar is veiligheid steeds meer een onderdeel van de bedrijfscultuur. Hier ben ik erg enthousiast over en ik geloof dat alle incidenten zijn te voorkomen. Dat wil ik graag meenemen naar Tagpoint. De modules van Tagpoint zijn een ultiem hulpmiddel om dit aan bedrijven en de medewerkers uit te leggen.”

Bij de vraag waar we hem voor kunnen wakker maken, moet Jeffry wel even nadenken. “Dat is dan toch lekker eten of een goed gesprek. Ik vind het ook heel leuk om te koken. Laatst heb ik voor een stel vrienden een Indische maaltijd gemaakt en dat is erg in de smaak gevallen.”

 

Van het positieve uitgaan
Tot slot geeft Jeffry ons nog een veiligheidstip. “Veiligheid wordt vaak benaderd vanuit het negatieve, pas als er iets fout gaat, wordt er ingegrepen. Maar we moeten het juist van de positieve kant benaderen: dingen die goed gaan benadrukken.” Serieuze aandacht voor veiligheid helpt bedrijven processen nog beter te maken dan ze al zijn en te groeien in professionaliteit. Veiligheid is daarom een meewerkend voorwerp en positief.