Veilig gedrag is geen garantie na het behalen van een certificaat!

Veilig gedrag is geen garantie na het behalen van een certificaat!

Veilig gedrag is geen garantie na het behalen van een veiligheidscertificaat zoals VCA. Ergens kennis van hebben en deze kennis toepassen, zijn twee verschillende niveaus van beheersing. Een goed voorbeeld is de eerste autorijles. Het is een kwestie van oefenen en veel doen om een volleerd chauffeur te worden. Daarom is het belangrijk om het geleerde eigen te maken en toe te passen in de werkomgeving. Maar hoe implementeer je dit op de meeste effectieve manier? Want de productie moet tenslotte ook door!

 

Tagpoint hoopt dat veilig gedrag prioriteit wordt voor elke werknemer. Tagpoint heeft een programma ontwikkeld dat efficiënt én effectief is en dat bovendien naadloos geïntegreerd worden in een bestaand veiligheidsprogramma. Werknemers zullen ervaren dat leren leuk en toegankelijk kan zijn, zodat de geboden informatie op het gebied van veiligheid beklijft en eigen wordt.

 

 

SERIOUS GAMING

 

De onderwerpen van de modules zijn gebaseerd op VCA, informatie vanuit StoryBuilder (RIVM) en ontwikkeld in samenwerking met klanten uit de industrie. Elke module bestaat uit 6 micro-games en een eindtoets. De verschillende games brengen het onderwerp steeds vanuit een ander perspectief waardoor de boodschap meerdere keren wordt overgebracht. Zo geeft het ‘experiment’ een gevoel van herkenning en realiseren deelnemers zich wat er mis kan gaan door ‘onbewust handelen’. De ‘deskundige’ heeft autoriteit in zijn vakgebied en geeft heldere en praktische tips, zodat de medewerker concreet weet wat het gewenste gedrag is. In een andere micro game, wat we ‘oorzaak’ noemen, wordt gevraagd om de belangrijkste risico’s in volgorde te zetten, terwijl het onderdeel ‘gevaren zoeken’ erop gericht is risico’s te herkennen. Doordat de games een sterk visuele interface hebben, is kennis van taal veel minder belangrijk.

 

Het gebruikte beeldmateriaal (foto’s en films), wordt door onze klanten, mede door de hoge kwaliteit en herkenbare situaties, zeer gewaardeerd. De spontaniteit en echtheid van de situaties, maakt het een geloofwaardige en herkenbare beleving voor de eindgebruiker waar hij daadwerkelijk iets van leert. Tagpoint heeft online veiligheidstrainingen ontwikkeld die door 90% van de gebruikers binnen één kwartier kan worden afgerond. Kort, krachtig, visueel en met een vleugje humor, want als leren leuk is zijn medewerkers veel meer gemotiveerd. Ook minder opgeleide medewerkers ervaren gemak bij het doorlopen van deze modules door de duidelijke taal en een vanzelfsprekende interface zorgen dit voor een prettige gebruikerservaring.

Vraag nu een demo module aan en ervaar de kracht van Tagpoint zelf.