Zo zetten deze drie bedrijven in op veiligheidsbewustzijn!

Riwal, H.C.C. Rotterdam en Hendrik Veder Group vertellen over hun ervaringen met de online veiligheidsmodules van Tagpoint.

 

Zo zetten deze drie bedrijven in op veiligheidsbewustzijn!

 

 

Je zet al een poos in op veiliger werken, maar het aantal ongelukken op de werkvloer neemt nog niet af. Hoe kan dat? Omdat meer regels en middelen niet afdoende zijn. Zoals een KAM-coördinator van Riwal vertelt, draait het erom dat medewerkers de risico’s beter herkennen. Een operationeel manager van H.C.C. Rotterdam vertelt in dit artikel dat het belangrijk is dat medewerkers zelf over veiligheid leren nadenken. Ook thuis dienen professionals zich bewust te zijn van veiligheidsrisico’s, vertellen deskundigen van Hendrik Veder Group. Tagpoint helpt deze organisaties om hun veiligheidsdoelstellingen te realiseren.

 

Tagpoint Training heeft een duidelijke missie: zorgen dat het aantal bedrijfsongevallen daalt naar nul. Om dat te bereiken, hebben zijn trainingen ontwikkeld die het gedrag van medewerkers aantoonbaar veranderen. Doordat professionals risico’s leren herkennen, gaan ze veiliger werken. Riwal, H.C.C. Rotterdam en Hendrik Veder Group vertellen over hun ervaringen met Tagpoint.

 

Riwal: Efficiënte trainingen van Tagpoint kosten minder tijd dan toolbox-meetings.

 

Ingeborg Gabriels, SHEQ-manager en KAM-coördinator Benelux bij Riwal: “Ik geloof ik in de aanpak van Tagpoint. Tegelijkertijd zie je dat steeds meer activiteiten online plaatsvinden, zo ook veiliger leren werken. De oplossing van Tagpoint is erg geschikt voor deze lock-down, maar ook juist voor de periode hierna. De trainingen zijn daarbij aansprekend, begrijpelijk en leuk om te doen. De trainingen van Tagpoint kosten minder tijd dan bijvoorbeeld een toolbox-meeting, maar zorgen er op een efficiënte en leuke manier voor dat mijn collega’s beter risico’s gaan herkennen en aantoonbaar veiliger gedrag gaan vertonen.”

 

Met meer dan 19.000 hoogwerkers, verreikers en heftrucks is Riwal een van de grootste verhuur- en verkoopbedrijven in de wereld. Het werken op hoogte is niet zonder risico, een val van een hoogwerker kan immers dodelijk zijn. Er werken in Nederland 180 medewerkers bij Riwal, waarvan de werknemers op kantoor al aan de slag zijn gegaan met de trainingen van Tagpoint.

 

H.C.C. Rotterdam: trainingen zijn begrijpelijk doordat ze herkenbaar zijn.

 

De werknemers van H.C.C. zijn enthousiast over Tagpoint, vertelt Hans Klomp, Operationeel Manager bij H.C.C. Rotterdam. “Ik merk dat het veiligheidsbewustzijn sneller toeneemt, er blijft meer hangen dan tijdens toolbox-meetings. Een toolbox is een kwestie van luisteren, terwijl Tagpoint de professionals zelf leert nadenken over veiligheid dmv interactie. Die aanpak is uniek en zorgt voor gedragsverandering en aantoonbaar veilig werkgedrag. Daarom sta ik achter de methode van Tagpoint.”

 

H.C.C. Rotterdam is een bedrijf dat zich richt op bestrijding van asbest, Chroom 6 en de sloop van vuur- en zuurvaste bemetseling. Klomp: “Onderscheidend is het interactieve en herhalende aspect van de trainingen van Tagpoint. Het dwingt deelnemers om het materiaal goed te bestuderen. Na de modules beantwoorden ze vragen en afsluitend volgt een toets. De praktijksituaties in de modules van Tagpoint zijn herkenbaar. De modules zijn geschreven in begrijpelijke taal, wat belangrijk is gezien de diverse achtergronden van onze werknemers.”

 

Hendrik Veder Group: Tagpoint vergroot ook thuis veiliger gedrag door vergroot risicobewustzijn

 

“Bewustzijn van veiligheid houdt ook in dat collega’s niet alleen op het werk, maar ook thuis zich bewust zijn van risico’s”, stelt Jens Hegeman. “De modules van Tagpoint zijn een leuke en laagdrempelige manier om het veiligheidsbewustzijn te vergroten. We hopen dat collega’s hierdoor meer gaan reflecteren op de invloed die ze hebben op de fysieke werkplek. Zo ontstaat een ruimte waar iedereen prettig, efficiënt en veilig kan werken.”

 

Hendrik Veder Group levert producten en diensten op het gebied van staalkabel en vezelkabels voor onder meer de offshore en maritieme industrieën. Het bedrijf optimaliseert het (her)gebruik van materialen uit duurzaamheidsoogpunt. Johan Brandsma, Health & Safety Lead en Jens Hegeman, Operationeel Manager bij Hendrik Veder Group zijn enthousiast over Tagpoint. Brandsma: “Zonder gezonde mensen kan je geen bedrijf runnen. Daarom is het vergroten van het risico-bewustzijn zo belangrijk. Dat betekent: je bewust zijn van risico’s en daar je gedrag op aanpassen. Zo worden onze professionals uiteindelijk veiligheidsbewust. Tagpoint helpt ons om dat te realiseren.”

 

Conclusie

Tagpoint Training wordt door toonaangevende bedrijven vertrouwd om het veiligheidsbewustzijn te vergroten. Hierdoor zijn we in staat om onze bijdrage te leveren aan het bestrijden van bedrijfsongevallen.

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op via:

 

André van der Grift
Face to face via video conferencing,
telefonisch 06 43 39 43 39
of via mail: andre.van.der.grift@tagpointtraining.com

OF VIA DIT FORMULIER