‘Door Tagpoint spreken werknemers elkaar aan op onveilig werkgedrag’

Samenwerking Feyter Industrial Services en Tagpoint

 

‘Met Tagpoint zetten we ook tijdens corona in op veiligheidsbewustzijn’

 

In dit artikel vertelt de veiligheidsverantwoordelijke van Feyter Industrial Services hoe het bedrijf uit Terneuzen gebruikmaakt van Tagpoint Training om het veiligheidsbewustzijn bij medewerkers te verhogen. “Dankzij Tagpoint kunnen we ook tijdens de corona-periode collega’s veiliger leren werken.”

 

 

Veilig werken is belangrijk

Het Zeeuwse bedrijf houdt zich bezig met het ontwerp, constructie en uiteindelijk montage van machines en machinedelen. Feyter Industrial Services is een multidisciplinaire machinefabriek met specialisaties op het gebied van machinale verspaning, machinebouw, industrie service en staalbouw. Het bedrijf bestaat inmiddels meer dan 60 jaar en onderscheidt zich van de concurrentie door mee te denken, problemen op te lossen en te ontzorgen.

 

“Bij al onze werkzaamheden streven wij naar de hoogst mogelijke kwaliteit, maximale veiligheid en een maatschappelijk verantwoorde wijze van ondernemen. Het is voor ons dan ook belangrijk dat onze medewerkers veilig werken. Hiervoor zetten we onder meer de trainingen van Tagpoint in”, aldus de veiligheidsverantwoordelijke bij Feyter.

 

Laagdrempelig en flexibel

“Ik zou de trainingen van Tagpoint omschrijven als laagdrempelig: je kan er meteen mee aan de slag, juist als je geen IT-expert bent zijn ze makkelijk en altijd toegankelijk. Een van de voordelen van de interactieve modules van Tagpoint is dat onze medewerkers ze kunnen doorlopen waar en wanneer ze dat goed uitkomt. Dat maakt de training een stuk flexibeler. Dat online aspect van Tagpoint is vooral voor ons nu relevant. Zo kunnen onze medewerkers ook tijdens de corona-periode aan de slag met veiligheidstrainingen. Dat scheelt.”

 

De veiligheidsverantwoordelijke van Feyter noemt de interactieve modules een goede aanvulling op de klassikaal georganiseerde toolboxen. “Bijkomend voordeel: het is makkelijk om te zien wie de module doorlopen heeft of wie nog een extra herinnering nodig heeft. Ook zie je in een oogopslag of het onderwerp goed begrepen is door de medewerker, want Tagpoint hanteert hiervoor een puntensysteem.”

 

Interactief en tijdbesparend

“Onze medewerkers reageren positief op deze trainingen van Tagpoint. Ze bespreken de trainingen – en daardoor veiligheid – onderling. Ze waarderen de afwisseling tussen de verschillende vormen van uitleg en opdrachten die ze krijgen. Er wordt gevarieerd met filmpjes met uitleg, ‘wist-je-datjes’ en opdrachten die voltooid moeten worden. Zo is het educatief en interactief.”

 

Een interactieve module van Tagpoint neemt gemiddeld vijftien minuten in beslag. “Dat leidt tot een tijdsbesparing. Dat niet alleen, het belangrijkste is dat onze medewerkers ook tijdens de coronaperiode met veiligheidsbewustzijn bezig zijn dankzij de trainingen van Tagpoint. Zo verslapt de aandacht voor veilig werken niet.”

 

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

 

NEEM CONTACT MET ONS OP