Hendrik Veder Group zet juist nu in op veiligheid

 

Hendrik Veder Group zet met samenwerking met Tagpoint Training juist nu in op veilig werkgedrag werknemers

 

Juist tijdens coronacrisis zet organisatie in op veiligheidsbewustzijn

 

Bij Hendrik Veder Group is veilig werken een dagelijkse prioriteit. Dat vertellen Johan Brandsma, Health & Safety Lead en Jens Hegeman, Operationeel Manager bij Hendrik Veder Group. Om hier ook tijdens de coronacrisis op te focussen, gaat het bedrijf een samenwerking aan met Tagpoint Training. De modules van Tagpoint zijn online te gebruiken en daardoor ook te volgen als werknemers noodgedwongen thuis moeten blijven in verband met de coronacrisis.

 

Hendrik Veder Group levert producten en diensten op het gebied van staalkabel en vezelkabels voor onder meer de offshore en maritieme industrieën. Het bedrijf optimaliseert het (her)gebruik van materialen uit duurzaamheidsoogpunt. “Bij Hendrik Veder denken we met onze klanten mee over toepassingen en voegen daardoor meer waarde toe” aldus Hegeman. “Het besparen van tijd, gewicht en kosten voor onze klanten en het garanderen van veiligheid is essentieel. Daarom maken we onze collega’s nog meer veiligheidsbewust. Niet alleen in onze fabrieken, maar ook als ze bij opdrachtgevers op locatie diensten verlenen.”

 

Brandsma: “De trainingen van Tagpoint helpen ons om het veiligheidsbewustzijn te vergroten. Zo realiseren we ook tijdens de coronacrisis een vergrote focus op veiligheid. Wie thuiswerkt, kan namelijk ook aan de gang met de trainingen. We hebben de trainingen versneld geïntroduceerd, zodat geen kostbare tijd onbenut blijft. Bij Hendrik Veder werken we met veel verschillende nationaliteiten, waardoor het fijn is dat het programma meertalig is. Zeker gezien het feit dat we binnenkort onze buitenlandse vestigingen ook willen laten deelnemen. Bovendien maakt het dashboard inzichtelijk wie de trainingen heeft afgerond of juist meer begeleiding nodig heeft.”

 

Belang van veiligheidsbewustzijn

Brandsma stelt dat veiligheid een dagelijkse prioriteit is bij Hendrik Veder Group. “Zonder gezonde mensen kan je immers geen bedrijf runnen. Daarom is het vergroten van het risico-bewustzijn zo belangrijk. Dat betekent: je bewust zijn van risico’s en daar je gedrag op aanpassen. Zo worden onze professionals uiteindelijk veiligheidsbewust. Tagpoint helpt ons om dat te realiseren.”

 

“Bewustzijn van veiligheid houdt ook in dat collega’s niet alleen op het werk, maar ook thuis zich bewust zijn van risico’s”, vult Hegeman aan. “De modules van Tagpoint zijn een leuke en laagdrempelige manier om het veiligheidsbewustzijn te vergroten. We hopen dat collega’s hierdoor meer gaan reflecteren op de invloed die ze hebben op de fysieke werkplek. Zo ontstaat een ruimte waar iedereen prettig, efficiënt en veilig kan werken.”

 

Vervanging voor toolbox meetings

“Deelnemers herkennen de praktijksituaties in de trainingen, wat de oefeningen concreter maakt. De opgedane kennis wordt op een interactieve manier getoetst. We krijgen ook als feedback dat men het leuk vindt om de trainingen te volgen. Daarbij vallen de modules te volgen waar en wanneer werknemers willen. Ook ga ik in de toekomst Tagpoint periodiek gebruiken in presentaties, als vervanging voor toolbox-meetings. Zo’n sessie valt gemakkelijk interactief te maken”, aldus Brandsma.

 

“De modules hebben elk een ander focuspunt en laat mensen nadenken over veiligheid en gezondheid op de werkplek. Daardoor merk je dat mensen zich bewuster zijn van risico’s en zelf meer aan de slag gaan met veiligheid. Ik verwacht dat Tagpoint onderdeel gaat worden van het werkoverleg.”

 

Over Hendrik Veder Group

Hendrik Veder Group is een in Nederland gevestigde onderneming die producten en diensten levert op het gebied van staaldraad en vezelkabels voor onder meer de offshore en maritieme industrieën. Hendrik Veder Group optimaliseert het (her)gebruik van staalkabels, kunststof touwen en bevestigingen. De dienstverlening en producten zijn veilig, compliant, vanuit een (keten)perspectief, duurzaam en (kosten)efficiënt.