De impact van Tagpoint bij Hendrik Veder Group

De impact van Tagpoint bij Hendrik Veder Group

 

Johan Brandsma Health & Safety lead bij Hendrik Veder Group:

‘Men spreekt elkaar makkelijker aan als onveilig gedrag gezien wordt en dit wordt meer dan tevoren van elkaar geaccepteerd.’

 

Hendrik Veder Group is een ‘maakbedrijf’ bij uitstek dat alle kenmerken van de moderne onderneming in onze sector kent: zwaar werk in lastige omstandigheden, risicovolle omgeving, complexiteit van de opdrachten al dan niet op buitenlandse locaties, meerdere nationaliteiten, tijdsdruk en wisselende teamsamenstellingen.

 

In de uitdagende werkomgeving van Hendrik Veder Group, waar vakmanschap essentieel is voor het creëren van hoogwaardige gecertificeerde hef- en hijsmiddelen waaronder staalkabel- en kunststoftouwverbindingen, kwamen wij tot de conclusie dat er actie moest worden ondernomen om het veiligheidsbewustzijn te verhogen.

 

 

Praktisch maatwerk

Hoewel Hendrik Veder Group de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikte, werkinstructies gebruikte en zich aan regelgeving hield, ontstonden er toch situaties die potentieel onveilig waren en zelfs tot incidenten konden leidden.

Toen we de hulp van Tagpoint Training inriepen hebben zij een op maat gemaakt en praktisch plan geïmplementeerd, beginnend met een grondige 0-meting, o.a. gevolgd door een veiligheidsweek en leiderschapstrainingen. Echter, wat volgens Johan Brandsma het meest blijvende effect had, waren de online veiligheidsmodules die elke werknemer maandelijks doorliep.

 

De modules behandelen praktijkgerichte onderwerpen en maken gebruik van gamification, video’s en quizzen om de lesstof toegankelijk te maken en werknemers aan te zetten tot nadenken. Het resultaat was een significante toename van het veiligheidsbewustzijn, ‘Men spreekt elkaar makkelijker aan als onveilig gedrag gezien wordt en dit wordt meer dan tevoren van elkaar geaccepteerd’

 

Effectieve en langdurige impact op veiligheidsklimaat

Tagpoint Training heeft bewezen een effectieve en langdurige impact te hebben op het veiligheidsklimaat binnen Hendrik Veder Group en is in staat om een organisatie naar een hoger niveau van veiligheidsbewustzijn te tillen door veiligheid top of mind te houden.”

 

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

 

NEEM CONTACT MET ONS OP