Toonaangevend Rotterdam Port Fund steunt oplossing van Tagpoint Training

MET TROTS MOGEN WE BEKENDMAKEN DAT HET ROTTERDAM PORT FUND EEN VERVOLGINVESTERING DOET IN TAGPOINT TRAINING.

Het fonds gelooft in onze innovatieve, digitale veiligheidstrainingen voor professionals in de haven, bouw en industrie. Wat er zo anders aan Tagpoint Training is? We leggen de nadruk op het realiseren van een gedragsverandering.

Het toonaangevende Rotterdam Port Fund is een initiatief van Havenbedrijf Rotterdam, NIBC, InnovationQuarter en enkele Rotterdamse ondernemers. De aanvullende investering is, volgens plan, een jaar na de eerste investering van het Rotterdam Port Fund in Tagpoint Training voldaan.

De precieze investeringssom maken we niet bekend, maar stelt ons in staat om het product te blijven ontwikkelen en hiermee bij te dragen aan meer veiligheid op Nederlandse werkvloeren. Onder meer Emerce en Het Ondernemersbelang hebben bericht over deze investering.

Frans van der Harst, managing director bij het Rotterdam Port Fund, getuigt zich ambassadeur van onze missie en aanpak. Van der Harst: “Bedrijven in de maritieme sector zien steeds meer in dat veilig werken alleen mogelijk is door in te zetten op gedragsverandering. Tagpoint voorziet in deze behoefte met een interactieve, schaalbare e-learning oplossing die gebaseerd is op de modernste leertechnieken. Als Rotterdam Port Fund zijn wij erg blij met de voortgang die Tagpoint getoond heeft in het afgelopen jaar, en bieden wij graag verdere ondersteuning om de groei te versnellen.”

Gedragsverandering is essentieel

CEO van Tagpoint, Egbert Vennik, heeft een achtergrond als bestuurder bij Scherpenzeel en Van Gansewinkel. Daar ontdekte hij wat veilig werken inhoudt. Vennik: “Ik heb in het verleden twee dodelijke bedrijfsongelukken meegemaakt. Toch vond men dat het bedrijf waar ik werkte de veiligheid op regel- en kennisniveau goed organiseerde. Er is vaak een groot verschil tussen kennis en gedrag. Er moet meer aandacht komen voor veilig gedrag, in plaats van nog meer regelgeving en certificaten op het gebied van veiligheid.”

Naar aanleiding van de dodelijke bedrijfsongevallen, ging Vennik aan de slag bij Tagpoint. “Alleen door middel van interactie verander je gedrag. Daarnaast hebben veel praktisch opgeleide professionals niet bepaald heimwee naar hun studieboeken. Vroeger ging leren over veiligheid klassikaal, maar dat is niet zo doeltreffend en kostenefficiënt als individuele leermodules. Dat het Rotterdam Port Fund weer investeert in Tagpoint, zorgt voor een gedegen fundament.”

Professor en industrie steunen Tagpoint

Niet alleen het Rotterdam Port Fund getuigt zich ambassadeur van de missie van Tagpoint. Ron Fennema, Divisie Directeur bij Vebego (>26.000 werknemers): “Bij alle bedrijven waar ik directeur ben geweest waren kennis, certificaten, middelen en beleid over veiligheid goed op orde. Maar de mensen gedroegen zich niet altijd veilig. Ik heb lang gezocht naar een oplossing hiervoor en steun nu Tagpoint omdat mijns inziens Tagpoint deze oplossing daadwerkelijk biedt.”

Prof. dr. Jop Groeneweg is Hoogleraar aan de TU Delft, docent cognitieve psychologie aan de Universiteit van Leiden en gespecialiseerd in risicomanagement. Groeneweg: “In onze complexe wereld is het niet eenvoudig om te weten wat veilig is en wat niet. Dit moeten we onze hersens aanleren, medewerkers trainen in het laten herkennen van risico’s en concrete gedragsalternatieven bieden. De modules van Tagpoint zijn een welkome aanvulling op het bestaande veiligheidsbeleid. Het aangeboden materiaal en de manier waarop dit aangeboden wordt is van hoge kwaliteit.”