Samenwerking voor veiligheid op de werkvloer

Intersafe, leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen, gaat op het gebied van veiligheid op de werkvloer een samenwerking aan met Tagpoint Training. Dit Rotterdamse bedrijf leert werknemers door middel van e-learning om veiliger te werken.

“We hebben als bedrijf maar één missie”, zegt CEO van Tagpoint, Egbert Vennik. “Zorgen dat de Nederlandse professionals in de haven, bouw en industrie veiliger gaan werken zodat er minder ongelukken gebeuren.”

Tagpoint is gespecialiseerd in het beïnvloeden van veilig gedrag middels e-learning. Intersafe adviseert haar klanten welke modules van Tagpoint ingezet kunnen worden. “Samen maken we nog meer impact en de werkomgeving nog veiliger.”

‘Interpretatie nodig’

Wouter van den Brink, commercieel directeur bij Intersafe, stelt dat bedrijven veiligheid niet moeten zien als een lijst regels en procedures. “Alleen het nastreven van regels zorgt niet voor veiligheid in de praktijk, daarvoor is de realiteit te weerbarstig.”

“Belangrijk is dan ook de interpretatie van het individu, die zelf inschat of een situatie een andere (of veiligere) aanpak nodig. Wie intrinsiek gemotiveerd met veiligheid bezig is, schat continu en per situatie in, in hoeverre de geleerde regels en procedures leiden tot de meest veilige werkomstandigheden.”

Nu de Nederlandse economie steeds meer leunt op flexwerkers, die niet zelden andere nationaliteiten hebben, is het volgens hem lastig om alle medewerkers met dezelfde boodschap te bereiken. Zeker als je niet alleen te maken hebt met veel verschillende talen, maar ook met veel verschillende culturen en definities van veiligheid.

‘Bewuster maken’

“De meertalige e-learning oplossing van Tagpoint biedt uitkomst”, stelt hij. “Iedereen wordt in zijn eigen taal bewuster gemaakt van veiligheid. Zo kunnen organisaties met een flexibele schil werken en er toch voor zorgen dat men veilig werkt.”

 

Benieuwd hoe Tagpoint veiligheidsbewustzijn vergroot?

 

VRAAG EEN GRATIS DEMO AAN!