Rotterdams Tagpoint Training scoort in Duitsland met veiligheidstrainingen

Rotterdams Tagpoint Training scoort in Duitsland met veiligheidstrainingen

Serious gaming maakt veilig leren werken leuker en makkelijker

Tagpoint Training, een Rotterdams bedrijf dat interactieve veiligheidstrainingen ontwikkelt, scoort twee opdrachten in Duitsland. Hamelin en Indaver zijn de eerste Duitse opdrachtgevers van het bedrijf, dat ervoor wil zorgen dat het aantal bedrijfsongevallen naar 0 daalt.

 

Gat tussen kennis en gedrag

Om ervoor te zorgen dat er minder bedrijfsongevallen plaatsvinden, ontwikkelde Tagpoint veiligheidstrainingen die online te volgen zijn. Onderscheidend aan de trainingen van Tagpoint is dat deze interactief gericht zijn op veiligheidsbewustzijn. Naast deze e-learning-modules, waarin gebruik wordt gemaakt van psychologische impulsen, video’s en serious gaming, verzorgt het bedrijf ook veiligheidsdagen en veiligheidstrainingen.

 

Hamelin, marktleider op het gebied van kantoor- en schoolbenodigdheden, is een van de Duitse klanten van Tagpoint. Hamelin stelt: “Het vergroten van het risico-bewustzijn zorgt ervoor te zorgen dat er veiliger gewerkt wordt. Met Tagpoint worden onze werknemers zich bewust van de risico’s op de werkvloer en passen ze daar hun gedrag op aan. De modules van Tagpoint zijn een leuke en laagdrempelige manier om het veiligheidsbewustzijn te vergroten. Zo ontstaat er een ruimte waar iedereen prettig, efficiënt en veilig kan werken.”

 

Veilig leren werken, ook tijdens lockdowns

Volgens André van der Grift, commercieel directeur van Tagpoint Tagpoint, bestaat er een groot gat tussen kennis en daadwerkelijk gedrag. “Onze trainingen moeten dat gat dichten, zodat professionals veiliger gaan werken en ongevallen voorkomen worden. We krijgen als feedback dat men het leuk vindt om de trainingen te volgen. Daarbij zijn de modules in verschillende talen beschikbaar en vallen ze te volgen waar en wanneer werknemers willen, wat tijdens lockdowns erg handig is. Ook zien leidinggevenden in een oogopslag wie de modules doorlopen heeft of juist meer aanmoediging nodig heeft.”

 

Over Tagpoint Training

Tagpoint Training is opgericht in 2016 met als doel om werknemers veiliger te laten werken. Daarom biedt Tagpoint veiligheidstrainingen en op-maat-gemaakte programma’s. Inmiddels gebruiken onder meer AM Recycling, BYK Nederland, Den Hartogh Liquid Logistics, Hordijk Groep, Feyter Industrial Services, Hamelin Duitsland, Indaver Duitsland, H.C.C. Rotterdam, Hendrik Veder Group, Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT), Intersafe en Unica de veiligheidsoplossing van Tagpoint.

 

NEEM CONTACT MET ONS OP