TAGPOINT TRAINING MAG VEILIGHEIDSBEWUSTZIJN VERGROTEN BIJ RENOVATIE WAALBRUG

 

TAGPOINT TRAINING MAG VEILIGHEIDSBEWUSTZIJN VERGROTEN BIJ RENOVATIE WAALBRUG

Wie wel eens in de omgeving van Nijmegen is geweest, kent de Waalbrug vast wel. Deze monumentale brug speelde een grote rol tijdens de Tweede Wereldoorlog en wordt op dit moment gerenoveerd. Het project is al maanden in het nieuws en heeft een flinke verkeersimpact op de regio. Het is dan ook een mooie uitdaging, vertellen Mark van Tiel, technisch manager realisatie Waalbrug, en Marcel Alderliesten, projectmanager bij VolkerWessels Infra. Als Team Waalbrug werken zij met vele bedrijven aan de renovatie van de Waalbrug. Veiligheid en veiligheidsbewustzijn staat daarbij hoog in het vaandel. Daarbij maken ze gebruik van de interactieve training van Tagpoint Training. Ze vertellen hoe de organisatie omgaat met veiligheid.

 

VEILIGHEID BEGINT AL BIJ HET ONTWERP

Veiligheid is van iedereen en speelt ook op de werkvloer. Van Tiel: “Het zit ‘m ook in de voorbereiding. Je streeft bijvoorbeeld naar een veilig ontwerp. Veilig werken begint zo al op de tekentafel. Hoe we verder invulling geven aan veiligheid? We spreken mensen aan op hun gedrag en hebben geregeld veiligheidsoverleg op zowel strategisch als operationeel niveau. Er zijn toolbox-meetings, veiligheidstrainingen en er is veiligheidsbewustzijn-overleg met de opdrachtgever. Ook gebruiken we Tagpoint trainingen om het veiligheidsbewustzijn te vergroten.”

Alderliesten: “In feite weet je niet of je het goed doet, tot er iets fout gaat. Dat willen we te allen tijde voorkomen. Daarom zijn we dagelijks bezig de veiligheid en het veiligheidsbewustzijn te verbeteren. Uiteindelijk draait het erom dat mensen er zelf over na gaan denken wat veiligheid inhoudt. Dat lukt beter door informatie te herhalen en in te zetten op gedragsverandering. Daarvoor gebruiken we Tagpoint Training.”

TAGPOINT VERHOOGT VEILIGHEIDSBEWUSTZIJN

Alderliesten: “Tagpoint Training helpt ons om het veiligheidsbewustzijn te verhogen op alle niveaus. Collega’s zijn blij met deze manier van leren. Tagpoint helpt ons om in één keer meer veiligheidsbewustzijn te creëren. De kennis die gebruikers daarmee opdoen wordt op een verrassende manier getoetst.”

Van Tiel. “Dankzij de trainingen van Tagpoint blijven collega’s opletten. Ze vinden het een leuke en leerzame manier om met veiligheid aan de slag te gaan. De modules zijn laagdrempelig: iedereen kan het volgen, van steigerbouwer tot projectmanager. Hun teamleiders kunnen via het dashboard ook zien of iedereen de modules daadwekelijk doorloopt. De modules zijn overal toegankelijk, omdat je alleen een internetverbinding en computer nodig hebt. Doordat het digitaal is, kan je de modules volgen wanneer het je uitkomt. Ook valt de opgedane kennis direct toe te passen in de praktijk. Daardoor leer je veilig werkgedrag vertonen en wordt het geen theoretische oefening.”

Alderliesten noemt de kernwoorden van Tagpoint Training flexibel, interactief en praktijkgericht. “André van der Grift, ons contactpersoon bij Tagpoint, komt regelmatig langs op onze locaties. Hij legt niet alleen uit hoe het programma werkt, maar gaat ook het gesprek aan over wat veiligheid precies is. Dat maakt Tagpoint een betrokken partner, die zichtbaar gemotiveerd is om veiligheid te realiseren. Daarmee onderscheiden zij zich van andere aanbieders op veiligheidsgebied.”

 

Benieuwd hoe Tagpoint veiligheidsbewustzijn verhoogt?

 

VRAAG NU EEN GRATIS DEMO MODULE AAN.