Toolboxmeeting - Tagpoint
21982
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21982,,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Toolboxmeetings organiseren

Wat is een Toolboxmeeting?

Een toolboxmeeting is een bijeenkomst (online of fysiek) waar een bepaald onderwerp omtrent veiligheid wordt besproken. Het doel hiervan is het verhogen van veiligheidsbewustzijn binnen de onderneming. De onderwerpen die worden besproken tijdens een toolboxmeeting variëren.

Onderwerpen voor een toolboxmeetingVoorbeelden van onderwerpen zijn het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en werken met gevaarlijke stoffen. Het doel van toolboxmeetings is dat men met elkaar in gesprek gaat, wat werknemers laat nadenken over deze veiligheidsonderwerpen. Zo ontstaat er aandacht voor veiligheid, verhoogt het risico bewustzijn en wordt het belang van veilig werken benadrukt.

Zijn toolboxmeetings verplicht voor mijn bedrijf?

De toolboxmeetings zijn een vereiste binnen de VCA-norm, en is een verplichting vanuit de wetgeving. Hoeveel toolboxmeetings per jaar u minimaal moet organiseren hangt af van het soort VCA certificaat.

  Is uw bedrijf VCA* gecertificeerd? Dan is het verplicht om jaarlijks minimaal 4 keer een toolboxmeeting te organiseren. Hiervan moeten 2 meetings fysiek zijn.

  Een VCA** gecertificeerd bedrijf is verplicht minimaal 10 toolboxmeetings per jaar te organiseren. Hiervan moeten 5 meetings fysiek zijn.

Hoe organiseer ik een toolboxmeeting? 

Het organiseren van een toolboxmeeting is een tijdrovende bezigheid. Veel ondernemers hebben moeite met het invullen van zo’n meeting.

  Waar moet ik beginnen?

  Hoe zorg ik er voor dat de kosten van de toolboxmeetings niet uit de hand lopen?

  Aan welke eisen moet ik allemaal voldoen voor een geldige toolbox?

U kunt de volgende stappen aanhouden voor het organiseren van uw eigen toolboxmeetingen:

 

 Eerst zoekt u een relevant onderwerp uit voor uw specifieke organisatie

 

Vervolgens doet u verder onderzoek naar dit onderwerp

 

Hierna zorgt u er voor dat het onderwerp wordt afgestemd naar het juiste niveau van uw doelgroep

 

Betrek uw doelgroep! Zorg er voor dat uw publiek actief meedoet

 

Als laatst, maakt u duidelijke afspraken met elkaar.

onze experts zijn gespecialiseerdOnze experts zijn gespecialiseerd in het organiseren van toolboxmeetings afgestemd op uw specifieke bedrijfssituatie. Wij kunnen de toolboxmeeting, online of fysiek, volledig voor u organiseren. Dit kan aan de hand een vooraf opgestelde kalender, maar ook op basis van de dagelijkse praktijk, met near misses en incidenten.

Zo kunt u zich bezighouden met de kernactiviteiten van uw onderneming en ontzorgen wij u volledig door het organiseren van regelmatige toolboxmeetings!

Veiligheidsmodules als invulling van uw toolboxmeeting

Wist u dat u door middel van online veiligheidstrainingen kunt voldoen aan de niet-fysieke toolboxmeetings? Dit betekent dat als u:

  VCA* gecertificeerd bent, u 2 van de 4 verplichte toolboxmeetings online mag organiseren

  VCA** gecertificeerd bent, u 5 van de 10 verplichte toolboxmeetings online mag organiseren

Tagpoint heeft modules ontwikkelt met 24 onderwerpen die kunnen dienen als onderwerpen voor toolboxmeetings. Het doel van deze toolboxen door middel van deze modules is het maximaliseren van risicobewustzijn bij werknemers.

Deze interactieve, online trainingen worden individueel door uw werknemers doorlopen. Zo is de progressie per werknemer te monitoren via ons dashboard.

U kunt onder andere bijhouden hoe ver de desbetreffende persoon is, hoe lang diegene is bezig geweest met de doorlopen module(s) en hoe goed deze persoon presteert ten opzichte van zijn collega’s.

Online module

Onze interactieve modules zijn officieel te gebruiken als niet-fysieke toolboxmeeting. Op deze manier leert uw werknemer terwijl u voldoet aan de VCA toolbox verplichting!

Onze interactieve modules zijn officieel te gebruiken als niet-fysieke toolboxmeeting. Op deze manier leert uw werknemer terwijl u voldoet aan de VCA toolbox verplichting!

We denken graag mee over het voldoen aan de toolboxplicht.

 

Bel: 010 7600 140

Of mail: info@tagpointtraining.com