Gedragsverandering zorgt voor veilige afstand

 

Gedragsverandering zorgt voor veilige afstand

 

 

Vanaf 1 juli worden er steeds meer regels versoepeld. Tegelijkertijd is het nog steeds belangrijk en verplicht dat collega’s en werknemers anderhalve meter afstand bewaren. Men moet zich bewust zijn van de sluimerende risico’s. Dat lukt alleen door in te zetten op gedragsverandering. De trainingen van Tagpoint helpen je daarbij.

 

 

De RIVM-richtlijnen zijn aan het begin van de lock-down goed nageleefd. De positieve effecten daarvan zijn merkbaar: er zijn minder opnames op de IC en veel grenzen zijn alweer open. Doordat het lijkt alsof het virus verdwenen is, verslappen echter veel gedragsregels. Dat brengt veel risico’s met zich mee.

 

Of het nou gaat om contact met vrienden of collega’s: het is altijd belangrijk anderhalve meter afstand te bewaren. Doordat men het risico niet meer ziet, vergeet men de noodzaak van die anderhalve meter afstand en verzwakt de alertheid. Door de onderlinge afstand te verkleinen, wordt de kans op gevaar juist groter. Zoals premier Rutte verklaart: “We krijgen meer ruimte, maar alleen omdat we afstand houden.”

 

Wie zich bewust is van risico’s, is in staat zijn gedrag te veranderen. Kennis, regelgeving en middelen alleen zijn nooit genoeg. Door in te zetten op gedragsverandering, wordt de anderhalve meter afstand beter nageleefd. Tagpoint is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat gedragsverandering effectief wordt. Door de kennis van gedragspsychologen en technieken uit serious gaming toe te passen, hebben we visueel aantrekkelijke en leuke modules ontwikkeld. Het is mogelijk om direct met die modules te starten. Ook zijn de modules schaalbaar en in meerdere talen beschikbaar.

 

NEEM CONTACT MET ONS OP

Geïnspireerd geraakt? Door op een van onderstaande buttons te klikken, deel je de video met vrienden, familie of collega’s.