World Day for Safety and Health at Work 2023

World Day for Safety and Health at Work 2023

 

Vrijdag 28 april is het ‘World Day for Safety and Health at Work 2023’. Een belangrijke dag gewijd aan het bevorderen van een veilige, gezonde en duurzame werkplek over de hele wereld. Deze dag bestaat om bewustzijn te creëren over veiligheid op de werkplek, om bewust en veilig werken aan te moedigen en zo ongevallen te voorkomen. Het aangaan van de dialoog over veiligheid, tussen werkgever en werknemer staat hierin centraal.

 

Kortom veiligheidsbewustzijn!

 

Het thema van dit jaar is: ‘een veilige en gezonde werkomgeving als een fundamenteel principe en recht op het werk’. Een thema dat wij vanuit Tagpoint Training natuurlijk volledig ondersteunen. Het is cruciaal voor bedrijven om aandacht te besteden aan veilig gedrag op het werk omdat ongevallen en ziektes zeer vervelende gevolgen kunnen hebben voor werknemers en hun families, maar ook voor de productiviteit en reputatie van het bedrijf.

 

Hoe wordt er binnen uw bedrijf aandacht besteed aan World Day for Safety and Health at Work?

 

Wij delen onze top 6 van activiteiten om de veiligheidscultuur te verbeteren:

 

Organiseer een Safety Day met een relevante spreker om op motiverende wijze echt impact te maken bij zowel de leidinggevende als werknemers op de werkvloer.

 


 

Plan eventueel zelfs een Safety Week waarbij gedurende een gehele week, iedere dag een of meerdere thema’s rondom veiligheid de aandacht krijgen.

 


 

Organiseer een Safety Games zoals bijvoorbeeld een veiligheidsquiz of moedig het team aan met elkaar in gesprek te gaan over bepaalde stellingen tijdens ‘cross the line’.

 


 

Houdt regelmatig een (online) toolbox over onderwerpen of incidenten die op de werkvloer spelen.

 


 

Zorg voor veiligheidsbewustzijn van binnenuit, op alle niveaus van de organisatie door een Safety Leadership Training, zodat leidinggevenden binnen het bedrijf effectief risicobewustzijn binnen het team kunnen overbrengen.


 

Graag denken we mee hoe we voor uw bedrijf de meest effectieve invulling kunnen geven aan zo’n veiligheidsinitiatief, aarzel niet om contact op te nemen.

 


 

Over Tagpoint Training

Tagpoint Training is opgericht in 2016 met als doel om werknemers veiliger te laten werken. Daarom biedt Tagpoint veiligheidstrainingen en op-maat-gemaakte programma’s. Inmiddels gebruiken onder meer AM Recycling, BYK Nederland, Den Hartogh Liquid Logistics, Hordijk Groep, Feyter Industrial Services, Hamelin Duitsland, Indaver Duitsland, H.C.C. Rotterdam, Hendrik Veder Group, Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT), Intersafe en Unica de veiligheidsoplossing van Tagpoint.

 

NEEM CONTACT MET ONS OP