Zo spelen organisaties succesvol in op nieuwe corona-maatregelen

Zo spelen organisaties succesvol in op nieuwe corona-maatregelen

 

Het aantal corona-besmettingen steeg de laatste tijd flink. Daarom grijpt het kabinet in en introduceert nieuwe corona-maatregelen. Thuiswerken blijft bijvoorbeeld de norm, tenzij het echt niet anders kan. Ook onderstreept het kabinet het belang van anderhalve meter afstand. In dit artikel ontdek je hoe organisaties succesvol inspelen op deze nieuwe corona-maatregelen.

 

Tweede golf voorkomen

Het aantal corona-besmettingen stijgt de laatste tijd in een rap tempo. Het is de vraag of de Nederlandse zorg tegen een tweede golf van corona-besmettingen bestand is. Het was dan ook geen verrassing dat er nieuwe corona-maatregelen werden afgekondigd op 28 september. Tijdens een persconferentie maakten minister Hugo de Jonge en premier Mark Rutte bekend welke maatregelen er van kracht zijn vanaf 29 september. Deze maatregelen gelden voor minstens drie weken. Je vindt een overzicht van deze maatregelen via deze link.

 

Thuiswerken blijft de norm

Thuiswerken blijft de norm, tenzij dat echt niet kan. Als er in een werksituatie toch een besmetting plaatsvindt, kan de werklocatie 14 dagen worden gesloten. De regering zet nog steviger in op het voorkomen van besmettingen door ervoor te zorgen dat er minder mensen samenkomen op kantoren en andere werkplekken. Thuiswerken brengt echter flinke beperkingen met zich mee. Ook op het gebied van veiligheid ontstaat er – juist nu – een belangrijke kwestie.

Hoe zorg je ervoor dat werknemers of collega’s veilig leren werken? Riwal gebruikte tijdens de lockdown de trainingen van Tagpoint om het werkgedrag van professionals te veranderen en ze risico’s te laten herkennen. Ontdek hoe deze online trainingen bijdragen aan de veiligheid.

 

Anderhalve meter afstand

De maatregelen van het kabinet zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen. Daarom wordt het belang van anderhalve meter afstand opnieuw onderstreept. Zo moet de detailhandel deurbeleid voeren om ervoor te zorgen dat personen anderhalve meter afstand kunnen houden. Ook op het werk moet die afstand te waarborgen zijn.

 

Toch blijken nog veel werkgevers onvoldoende aandacht te hebben voor het bewaren van deze afstand, zo bericht het Algemeen Dagblad. Een op vijf werknemers vindt dat zijn of haar werkgever te weinig doet om op werk afstand te kunnen houden. Een van de manieren waarop werkgevers gemakkelijk inzetten op het bewaren van de juiste afstand, is door in te zetten op gedragsverandering.

 

De trainingen van Tagpoint leren werknemers om risico’s te herkennen zorgen aantoonbaar voor gedragsverandering. Onderstaande video legt het je uit.