Veiliger leren werken gebeurt steeds vaker online, ook na de lock-down

Digitale veiligheid in tijden van Corona

 

“Veiliger leren werken gebeurt steeds vaker online, ook na de lock-down”

 

Tagpoint biedt tot begin juni gratis modules aan; Riwal pionierde hiermee.

 

Door de lockdown verlopen steeds meer activiteiten digitaal, zoals het leren om veiliger te werken. Ook na deze lockdown zal dat het geval zijn. Daarom zetten organisaties als Riwal, specialist in hoogwerkers en verreikers, in op het vergroten van veiligheidsbewustzijn met de trainingen van Tagpoint. Dat vertelt Ingeborg Gabriels, SHEQ-manager en KAM-coördinator Benelux bij Riwal. Riwal is gevestigd in zestien landen in Europa, het Midden-Oosten, India en Kazachstan. Met meer dan 19.000 hoogwerkers, verreikers en heftrucks is Riwal een van de grootste verhuur- en verkoopbedrijven in de wereld. Het werken op hoogte is niet zonder risico, een val van een hoogwerker kan immers dodelijk zijn.

 

Risicovol werk met hoogwerkers

Er werken in Nederland 180 medewerkers bij Riwal, waarvan de werknemers op kantoor al aan de slag zijn gegaan met de trainingen van Tagpoint. Om ervoor te zorgen dat Nederland ook tijdens de coronacrisis inzet op het vergroten van veiligheidsbewustzijn, biedt Tagpoint tot begin juni gratis modules aan. Riwal was een van de organisaties die van die mogelijkheid gebruikmaakte.

 

Gabriels: “We dragen als organisatie zorg voor de gezondheid en het welzijn van onze werknemers. Gezonde mensen zorgen voor een gezond bedrijf. Veiligheid is bij ons een echte prioriteit, ook het management is daar dagelijks druk mee. Het is immers niet ongevaarlijk om met hoogwerkers te werken. Het risico schuilt erin dat je routinematig met machines werkt en risico’s over het hoofd ziet. Daarom vinden we risicoherkenning erg belangrijk en leggen we continu uit dat het werken met deze machines nooit vanzelfsprekend wordt.”

 

Rol van menselijk gedrag

“Veiligheid wordt voor 80 procent bepaald door menselijk gedrag. Ik kan als KAM-verantwoordelijke alle randvoorwaarden scheppen, maar als mensen de instructies niet volgen, dan gaat het mis. Nu ik niet op de werkvloer kan komen, zoek ik naar alternatieve methoden. Daarom word ik enthousiast van de oplossing van Tagpoint. Het is fijn dat Tagpoint online werkt, omdat het me in staat stelt om ook tijdens de lockdown ervoor te zorgen dat mijn collega’s bezig zijn met het vergroten van hun veiligheidsbewustzijn.”

 

Gabriels stelt dat ze gelooft in de kracht van herhaling. “Daarom wil ik dat mensen bezig blijven met veiligheid en geloof ik in de aanpak van Tagpoint. Tegelijkertijd zie je dat steeds meer activiteiten online plaatsvinden, zo ook veiliger leren werken. De oplossing van Tagpoint is erg geschikt voor deze lock-down, maar ook voor de periode hierna. De trainingen zijn daarbij leuk, aansprekend en begrijpelijk. De trainingen van Tagpoint kosten minder tijd dan bijvoorbeeld een toolbox-meeting, maar zorgen er op een efficiënte en leuke manier voor dat mijn collega’s beter risico’s gaan herkennen en aantoonbaar veiliger gedrag gaan vertonen.”

 

Over Tagpoint Training

Tagpoint Training is opgericht in 2016 met als doel om werknemers veiliger te laten werken. Daarvoor is echte gedragsverandering nodig, in plaats van slechts het opdoen van kennis. Inmiddels gebruiken onder meer Beelen, Unica, Hendrik Veder Group en Heerkens Van Bavel Bouw met de innovatieve veiligheidsoplossing van Tagpoint.

 

Voor meer informatie:

 

NEEM CONTACT MET ONS OP