Focus op veiligheid: juist nu

Tagpoint helpt je ook nu inzetten op veiligheid

 

Om nog meer corona-besmettingen te voorkomen, wordt er in Nederland geen enkel risico genomen. Wie kan, werkt thuis. De impact van de maatregelen is overal merkbaar. De gevolgen zijn op dit moment nog niet te overzien. Wel is duidelijk: overal steken inventieve ideeën de kop en worden positieve initiatieven ondernomen. Laten we daar hoop uit putten.

 

Coronacrisis zorgt voor meer thuiswerkers

Laat een ding duidelijk zijn: elke corona-besmetting is er eentje te veel. De overheid en zorgmedewerkers doen er alles aan om ervoor te zorgen dat er niet nog meer slachtoffers vallen. Nederlanders worden opgeroepen thuis te blijven. En in sociale quarantaine te gaan. Niemands leven blijft dan ook onaangeroerd door de corona-crisis. De crisis verbroedert gelukkig ook: we doen het samen, is het heersende sentiment.

 

Die samenwerking is ook merkbaar op de werkvloer. Het is ook nu de plicht van werkgevers om de veiligheid van hun mensen te garanderen. Dat doe je onder meer door zoveel mogelijk collega’s thuis te laten werken. De trend van dit nieuwe werken (thuis werken) wordt door deze crisis nog meer gemeengoed dan het al eerder was. Zo voorkomen werkgevers verdere verspreiding van het virus en staan ze in voor de gezondheid van werknemers. Maar hoe zorg je ervoor dat je ook in deze tijd inzet op veiligheid? Dat bespreken we in dit artikel.

 

 

Impact crisis

Tijdens deze corona-crisis worden alle evenementen afgelast. Daaronder ook veel toolboxen, veiligheidsdagen, voorlichtingsbijeenkomsten, trainingen en andere vergaderingen waarbij er op veiligheid gefocust wordt. Dat is verstandig: zo’n bijeenkomst toch door laten gaan, is tijdens deze corona-crisis juist niet veilig.

 

Toch betekent het afgelasten en doorschuiven van die veiligheidssessies dat er minder aandacht is voor veiligheid. Dat lijkt misschien geen probleem, omdat ook veel werk stilligt. Maar door even geen aandacht te hebben voor veilig werken, wordt het continue leren bedreigd. Pas als je regelmatig met veiligheid bezig bent, wordt veilig werken een gewoonte.

 

Focus op veiligheid: juist nu

Om ervoor te zorgen dat collega’s continu met veiligheid bezig zijn, is het zaak om ze ook nu met lesstof aan de slag te laten gaan. Dankzij de modules van Tagpoint Training is leren op afstand mogelijk. Medewerkers doen de trainingen waar en wanneer ze dat maar willen. In dit geval: thuis, met weinig contact en zonder risico om hun collega’s te besmetten.

Een voordeel voor werkgevers: zo wordt de thuis-tijd van werknemers toch nuttig besteedt. Het programma is direct inzetbaar, schaalbaar en maakt het trainen op veilige afstand mogelijk. Doordat Tagpoint Training gebruikmaakt van herkenbare situaties, verandert het gedrag van de deelnemers aantoonbaar.

 

Meer weten? Onze modules geven een goede indruk van de trainingen.

 

Contact

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Tagpoint?

 

NEEM DAN CONTACT MET ONS OP

BEL 010 7600 140 of mail naar info@tagpointtraining.com