Tagpoint VIP Event 2015 Rotterdam

22 juni 2015

We kijken terug op een boeiende, geslaagde dag.

Op 22 juni organiseerde Tagpoint haar tweede VIP event. We kijken terug op een boeiende, geslaagde dag.

Tagpoint Training ziet deze dagen als verrijkend en inspirerend. Op een grensverleggende en vernieuwende wijze willen we een ander en gedegen perspectief over veiligheidsbewustzijn overdragen en laten ervaren. We zijn bijzonder trots op de relaties en organisaties die onze innovatieve aanpak omarmen.

Nieuwsgierig naar de volgende VIP-dag? Na de zomer maken we daarover meer bekend.

Interesse in een demonstratie waarin we meer toelichten over de succesfactoren van onze aanpak? Mail naar brenda.vanbroekhoven@tagpointtraining.com.

Om nog eens te kijken:

Er blijkt een hoop te leren van de waarnemingen van groepen mensapen en de experimenten over de biologische en psychologische aspecten van gedrag:

Belonen of straffen
Zo kan ongelijke beloning leiden tot conflicten. Iets wat eerst een beloning was, kan zelfs omslaan in het tegenovergestelde. Dit zagen we in het experiment met twee apen die afwisselend met komkommer en druiven beloond worden. Nog eens kijken? Klik hier voor het youtube fimpje.

Groepsdynamiek
Groepsdruk heeft veel invloed en het is bepalend om te weten wie de informele leiders zijn. De slimme “Jeroentjes” van de groep kunnen de leider helpen in de cultuurvorming en duidelijkheid over de leiding. Ook is acuut optreden belangrijk en daarvoor heb je moed nodig. In de presentatie zagen we het voorbeeld van de vrouwtjesapen die stenen naar de overkant gooien om het gevaar van de leeuw te laten wijken. Als de leider er dan plots niet is (en zich in een boom verstopt), verliest hij aan reputatie en positie.

Persoonlijke verantwoordelijkheid
Wat gebeurt er als verantwoordelijkheid verlegd wordt? We zien een historisch experiment waaruit blijkt dat proefpersonen bereid zijn om verder te gaan dan hun lief is. Onder druk en het wegnemen van verantwoordelijkheid, doet men iets dat indruist tegen wat men persoonlijke juist vindt.
Het Milgram experiment is hier nog eens te zien.

U was erbij

(of wilt er wellicht de volgende keer bij zijn)

Graag tot ziens op het volgende event van Tagpoint

Wilt u ook een module proberen, vraag vandaag een demo aan.