Gedragsverandering

Ondanks inspanningen om veiligheid aan te pakken, kun je nog steeds geconfronteerd worden met het vraagstuk: “Ik pak veiligheid aan, maar er gebeuren nog steeds ongelukken. Hoe kan dat?” Het antwoord ligt vaak in het besef dat alleen kennis, regelgeving, en middelen niet voldoende zijn om ongevallen te voorkomen.

Tagpoint Training erkent dat kennis over veiligheid niet automatisch leidt tot veilig gedrag. Ons doel: een wereld zonder bedrijfsongevallen door de blinde vlek zichtbaar te maken en gedrag daadwerkelijk te veranderen.

Hoe kunnen wij helpen?

Het doel van Tagpoint Training is om het aantal ongevallen in Nederland terug te brengen naar 0. Dit vereist niet alleen kennis, maar vooral ook een scherp veiligheidsbewustzijn bij alle medewerkers. Het vergroten van veiligheidsbewustzijn zorgt ervoor dat alle werknemers beter in staat zijn risico’s te herkennen en veilig te werken.

Tagpoint Training zet in op praktische trainingen die zich richten op het verbeteren van veiligheidsbewustzijn. Ieder bedrijf en iedere medewerker is uniek en daarvoor worden op-maat-gemaakte programma’s ontwikkeld. Door middel van blended learning, een combinatie van online en offline training, bieden we toegankelijke en effectieve programma’s die aantoonbaar veiliger werken bevorderen. Door aandacht te geven aan veiligheidsbewustzijn binnen alle lagen van de organisaties wordt veiligheid onderdeel van het DNA van directie en leidinggevenden tot aan nieuwe medewerkers. Wij zijn pas echt tevreden als veiligheid een integraal onderdeel van het bedrijf is geworden.

Uitdagingen die wij vaak tegenkomen:

WEERSTAND TEGEN VERANDERING

Veiligheidsbewustzijn vergroten vereist gedragsverandering. We zien dat weerstand tegen deze verandering een veelvoorkomende uitdaging is binnen organisaties.

METEN VAN VEILIGHEIDSBEWUSTZIJN

Het meten van veiligheidsbewustzijn is niet altijd eenvoudig. Organisaties worstelen soms met het vaststellen van concrete KPI's en meetmethoden om de effectiviteit van trainingen te evalueren.

CONTINU LEREN EN BETROKKENHEID

Veiligheidstrainingen worden soms gezien als een eenmalige gebeurtenis. Het uitdagen van medewerkers om continu te leren en betrokken te blijven bij veiligheid op de werkvloer is een doorlopend proces. Het toevoegen van training in de dagelijkse werkzaamheden is hierbij essentieel.

Onze oplossingen:

Dit complete programma zorgt dat gebruikers gedurende hun hele loopbaan kunnen blijven groeien en zich kunnen ontwikkelen, zodat ze relevant blijven voor het bedrijf. Bovendien wordt het gewenste gedrag getraind en het veiligheidsbewustzijn… lees meer

onboarding

onboarding

Met ons onboarding programma zorgen we ervoor dat nieuwe medewerkers vanaf dag één betrokken zijn bij de veiligheidscultuur en zich bewust zijn van de eisen en verwachtingen.

online trainingen

Wij bieden toegankelijke en effectieve online trainingen in de vorm van modules met focus op gedragsverandering om bij te dragen aan een veiligere werkomgeving waarbij het gewenste gedrag vertoond wordt.

Safety Leadership Training

Safety Leadership Training

Onze Safety Leadership Training helpt leidinggevenden en managers om een positieve veiligheidscultuur te bevorderen en het goede voorbeeld te geven en te embedden binnen de organisatie.