Waarom gaat het behalen van een SCL certificaat onvermijdelijk worden voor uw onderneming?

Waarom gaat het behalen van een SCL certificaat onvermijdelijk worden voor uw onderneming?

 

Misschien heeft u het al eens voorbij zien komen: het SCL certificaat, een veiligheidscertificaat dat verplicht wordt gesteld voor opdrachtgevers en aannemers in de bouw. Maar waarom is dit certificaat relevant voor uw organisatie? En hoe verschilt SCL van andere certificaten omtrent werkveiligheid?

 

Safety Culture Ladder

 

De Safety Culture Ladder (SCL) is een veiligheidscertificaat dat verplicht wordt gesteld voor opdrachtgevers en aannemers in de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) met ingang van 1 januari 2022. Bovendien is de SCL bij veel Europese aanbestedingen vereist.

 

Het certificaat beoordeelt, in tegenstelling tot andere veiligheidscertificaten zoals de VCA, de mate van veiligheidsbewustzijn dat binnen een bedrijf aanwezig is. Het resultaat van de “SCL controle” is een beoordeling van veiligheidsbewustzijn binnen uw bedrijf op een schaal van 1 (pathologisch) tot 5 (vooruitstrevend).

 

Om een hoge trede te behalen moet werkveiligheid geïntegreerd zijn binnen de organisatie met werknemers die bewust bezig zijn met mogelijke veiligheidsrisico’s die zij lopen. De modules van Tagpoint Training zijn ontworpen om dit exacte doel te behalen. Door middel van interactieve en visuele eLearning modules kunt u op een effectieve manier zorgen voor veiligheidsbewustzijn onder werknemers binnen uw organisatie.

 


Zoek je naar een manier om veiligheid te borgen in je organisatie? Tagpoint maakt op-maat-gemaakte programma’s die ervoor zorgen dat er in de organisatie een focus ontstaat op veiligheidsbewustwording. Zo wordt veilig werken onderdeel van het ‘DNA’ van directie, management en leidinggevenden. Zo is veilig werken geborgd in het leadership van het bedrijf en kan het management zijn rol in het veiligheidsbewustzijnsproces goed invullen. 

 

NEEM CONTACT MET ONS OP