Kosteloos inzetten op veiligheidsbewustzijn

Kosteloos inzetten op veiligheidsbewustzijn, juist tijdens de coronacrisis

 

De impact van de coronacrisis is voor iedereen merkbaar. Veel collega’s zitten noodgedwongen thuis en daardoor gaan veiligheidsmeetings en toolboxen niet door. Als werkgever wilt u nog steeds inzetten op het veiligheidsbewustzijn van werknemers.

 

Tagpoint wil u daarbij helpen. U kunt uw werknemers namelijk tot 1 juli kosteloos gebruik laten maken van een aantal Tagpoint-modules. Hierdoor kan men met meer veiligheidsbewustzijn terugkomen op de werkplek dan voor deze crisis en wordt de tijd thuis goed benut.

 

Zet tijdens coronacrisis in op veiligheid

Pas als werknemers regelmatig met veiligheid bezig zijn en risico’s herkennen, stijgt het bewustzijn en wordt veilig werken een gewoonte. De continue aandacht voor veilig werken wordt steeds lastiger. Door de coronacrisis worden veel toolboxen, veiligheidstrainingen en meer afgelast of doorgeschoven. Daardoor is men minder met veiligheid bezig en minder bewust van de veiligheid op de werkvloer. Dat lijkt misschien geen probleem, omdat ook veel werk stilligt. Schijn bedriegt.

Veel collega’s zijn tijdens deze periode druk in de weer met klusprojecten rondom het huis, die ook niet risicovrij zijn. Zorg er dus voor dat er ook nu aandacht is voor veilig werken, zodat het continue leren niet bedreigd wordt.

 

Bovenal is het zaak om deze tijd, waarin veel collega’s thuiszitten, optimaal te benutten. Om ervoor te zorgen dat collega’s continu met veilig werken bezig zijn, is het zinnig om ze ook nu met lesstof aan de slag te laten gaan. Dankzij de modules van Tagpoint Training is leren op afstand mogelijk. Medewerkers doen de trainingen waar en wanneer ze dat maar willen. In dit geval: thuis, met weinig contact en zonder risico om hun collega’s te besmetten. Gebruikers ervaren Tagpoint als leuk en leerzaam. Het zorgt er niet alleen voor dat ze zich niet hoeven te vervelen, maar vergroot tegelijkertijd het veiligheidsbewustzijn.

 

Tagpoint draagt bij aan veilig gedrag

Dankzij de Tagpoint-modules wordt de thuis-tijd van werknemers toch nuttig besteedt: een fijn voordeel voor werkgevers. Het programma is direct inzetbaar, schaalbaar en maakt het trainen op veilige afstand mogelijk. Doordat Tagpoint Training gebruikmaakt van herkenbare praktijksituaties, voelt men zich aangesproken en verandert het gedrag van de deelnemers aantoonbaar. Daarbij valt de voortgang van collega’s in het lesprogramma te monitoren: in een helder overzicht is duidelijk wie welke modules (met succes) heeft afgerond.

 

Tagpoint heeft mogen bijdragen aan veilig werkgedrag bij diverse toonaangevende projecten, zoals de renovatie van de Waalbrug. Ook Beelen Recycling vertrouwt Tagpoint als een partner op het gebied van gedragsverandering bij honderden werknemers. Andere bedrijven die Tagpoint heeft geholpen om het veiligheidsbewustzijn te vergroten zijn onder meer Eneco, Volker Wessels, Trespa, van Gansewinkel (Renewi), Unica, Hendrik Veder Group, Heerkens Van Bavel Bouw en vele anderen.

 

Kosteloos gebruikmaken van Tagpoint

Omdat we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen in deze coronacrisis, willen we ook graag ons steentje bijdragen aan veiliger werkgedrag in Nederland. Daarom bieden we organisaties de mogelijkheid om tot 1 juli kosteloos gebruik te maken van een aantal modules van Tagpoint. Zo leren professionals veiliger te werken, ook al zitten ze in verband met de coronacrisis even thuis.

 

Tagpoint is direct inzetbaar. Neem contact met ons op om kosteloze trainingen te organiseren voor medewerkers. Voor vragen over de kosteloze Tagpoint-modules of andere verzoeken, kunt u contact opnemen met:

 

André van der Grift

Face to face via video conferencing,
telefonisch 06 43 39 43 39
of via mail: andre.van.der.grift@tagpointtraining.com